Zeiltochten over het Wad vanaf Terschelling

zeilen op Terschelling
Zeilen over het Wad bij Terschelling met De Toekomst. Tochten van 2 tot 3 uren.

Zeilschip De Toekomst

Is een kofschip met een lengte van 30 meter en zo’n 6 meter breed. Deze schepen werden vroeger veel gebruikt voor de handel in het waddengebied. In 2002 werd de tweemaster te water gelaten. Aan boord is er in totaal plek voor 60 passagiers. De thuishaven is Terschelling.

Zeilen op Terschelling

Als er voldoende wind staat worden de zeilen gehesen en gaan we varen langs zandplaten, door vaargeulen en zeegaten. De bemanning is essentieel om te kunnen zeilen. Vaart u met ons mee als bemanningslid? Het is een sportieve uitdaging, waarbij u betrokken kunt worden bij alle facetten van het varen met de Toekomst. We hebben minimaal 12 personen nodig om de zeilen te kunnen heisen en te laveren in het vaargebied.

zeilen op de Waddenzee bij Terschelling
Actief zeilen kan, maar genieten van de omgeving kan natuurlijk ook.
 

Varen over het Wad

In het zeegat tussen Vlieland en Terschelling geeft je alles wat de zee voor je in petto heeft. De luimen van het tij, de thuishaven langszij, het eiland aan de overkant,  het humeur van de wind, de deinende bakens, de geruststellende blik van de vuurtoren, de verhalen van thuisvaart en schipbreuk, de branding op de banken, de kracht van de volle zee.

tocht naar de zeehonden bank
De grijze- en gewone zeehonden rustend in de zon. Op de achtergrond het buureiland Vlieland.

 

Tocht naar de Zeehonden Terschelling

Vaar mee vanuit da haven richting Vlieland waarbij laagwater de zeehonden liggen te luieren in de zon. Leuke tocht voor jong en oud waar we trachten zowel de grote grijze zeehond als de origineel Hollandse gewone zeehond trachten te spotten. Lees hier meer over de tocht naar de zeehonden.

actief zeilen op terschelling
zeilen met de toekomst
Heerlijk genieten op zee.
leuk met kinderen
ruime salon
Benedendeks is een ruime salon waar u beschut kunt zitten. Ook ideaal voor het vieren van een trouwerij.
IMG-20200308-WA0004 Navionics app

Vaargebied

Vaargebied

De Romeinen liepen hier vast, de Vikingen gingen hier voor anker, de Kamper Kooplieden richtten een vuurtoren op voor hun koggen, de Spanjaarden brandden er de Amsterdamse vloot plat, de Fransen loerden er op invasies, de Nederlanders legden er in 1914 mijnen, de Duitsers schoten er op overvliegende bommenwerpers  en al die  eeuwen voeren vissers, walvisjagers en kooplieden uit en thuis. Het is de havenmond van Nederland, de poort op de Wereld …….

Veiligheid voorop

De Toekomst voldoet aan alle veiligheidseisen. Zo heeft het zeilschip een extra een hoge verschansing en een verzonken achterdek. Dit noemen we ook wel de kuip. De kuip is ideaal voor kleine kinderen, die kunnen rustig over het dek rondlopen. Ook als je wat slecht ter been bent, is dit een uitkomst. En tot slot kun je er ook nog eens heerlijk uit de wind zitten en van het zonnetje genieten.

Voor kleine groepen vanaf 6 personen kunnen wij je ook een kleinere boot aanbieden. Te weten de historische zeilsloep “Heemskerck”.