Zeiltochten over het Wad vanaf Terschelling

zeilen op Terschelling
Zeilen over het Wad bij Terschelling met De Toekomst. Tochten van 2 tot 3 uren.

Zeilschip De Toekomst

Zeilschip De Toekomst is een kofschip met een lengte van 30 meter en zo’n 6 meter breed. Deze schepen werden vroeger veel gebruikt voor de handel in het Waddengebied. In 2002 werd deze tweemaster te water gelaten. Aan boord van het schip is een bar, ruime benedensalon en zijn wc’s aanwezig. Er is er in totaal plek voor 60 passagiers. De thuishaven is West Terschelling.

Voor iedereen

Iedereen is welkom bij ons aan boord. Zeilschip De Toekomst is er voor sportieve zeilers, stille genieters, passagiers die vooral willen ontspannen, voor groepen en voor zakenrelaties met wie je een toekomst wilt opbouwen. Voor collega’s met wie je al jaren samenwerkt, voor vrienden en verenigingen met wie je samen geschiedenis schreef, voor bruiloften en partijen, voor dat familielid of jubilaris die in het zonnetje gezet moet worden, of zomaar: een dagje uit. Bijna alles kan, alleen zijn er geen overnachtingen mogelijk aan boord. Kortom: De Toekomst ligt er voor u en is hier speciaal voor gebouwd.

zeilen op de Waddenzee bij Terschelling
Actief zeilen kan, maar genieten van de omgeving kan natuurlijk ook.
 

Zeilen vanaf Terschelling

Wanneer er voldoende wind staat, worden de zeilen gehesen en varen we langs zandplaten, door vaargeulen en zeegaten. De bemanning is essentieel om te kunnen zeilen. Wilt u met ons meevaren als bemanningslid? Het is een sportieve uitdaging, we betrekken u graag bij alle facetten van het varen met De Toekomst. We hebben minimaal 12 personen nodig om de zeilen te kunnen hijsen en om te laveren in het vaargebied. Zeilen is een stille en milieuvriendelijke manier om van het wad te genieten. Geluiden van bijvoorbeeld de vogels, zeehonden, de zee en de branding zijn dan goed te horen.

tocht naar de zeehonden bank
 De grijze- en gewone zeehonden rustend in de zon. Op de achtergrond het buureiland Vlieland.

Zeiltochten zijn weersafhankelijk

Wanneer het kan, zullen we altijd kiezen voor zeilen, maar soms moet de motor ons een handje helpen. Afhankelijk van het weertype zullen we gaan zeilen en/of varen. Soms kan het voorkomen dat de zeiltocht naar een andere datum wordt verplaatst. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop.

Er zijn geen slaapmogelijkheden aan boord van zeilschip De Toekomst. 

 

 

zeilen dagexcursie terchelling

zeilen met de toekomst
Heerlijk genieten op zee.
leuk met kinderen
actief zeilen op terschelling