Zeilen naar de Zeehonden bij Terschelling

Tijdens deze zeiltocht naar de zeehonden ervaart u welke invloed de wind en het water op een schip heeft. We varen door vaargeulen en langs platen waar onze grote vrienden ‘de zeehonden’ vaak lekker liggen te zonnebaden en soms voor uw ogen een frisse duik nemen. Uw uitdaging? Spot zowel de grijze als de gewone zeehond.

Wij zorgen voor reddingsvesten, ook voor de jongsten onder ons. Daarnaast kunt u een drankje gebruiken in de salon, aan de bar of op het dek van het schip. Geniet van de omgeving en het weidse uitzicht over de Waddenzee en de zeehondenbank van Terschelling. Tijdens deze tocht op zee ervaart u gegarandeerd het ware eilandgevoel.

Afhankelijk van de wind en het weer passen we het programma aan. Wanneer het kan, zullen we altijd kiezen voor zeilen, maar soms moet de motor ons een handje helpen. Afhankelijk van het weertype dat we ter plekke tegenkomen zullen we gaan zeilen en/of varen. 

Let op: op het water kan het wat fris zijn. Een extra trui of jas komt vaak wel van pas. We hebben pin aan boord, maar neem – gezien we wel eens buiten bereik zijn – voor de zekerheid wat contant geld mee voor eventuele versnaperingen aan boord.

zeiltocht naar de zeehonden
We zeilen vanuit de haven van West-Terschelling over het Wad richting de zeehondenbank.
Een jonge grijze zeehond rustend op de plaat.

Prijzen en tijden

We vertrekken vanuit de haven te West-Terschelling. De opstaplocatie is aan het eind van de KNRM-steiger aan de westkant van de terminal van Doeksen, schuin tegenover Willem Barentszkade nummer 5. (bekijk op Google Maps)
De tocht duurt zo’n 2,5 uur. Tijdstip vertrek: dagelijks om 11.00 uur, behalve op maandag. Soms zeilen we exclusief voor groepen en variëren de dagen.

Prijzen: Volwassenen €29,50 per persoon, kinderen t/m 12 jr. €15 per persoon. Reserveer online of bel: 0657447545.

zeehonden zeilschip TerSailing
Zeilen en zeehonden kijken vanaf zeilschip De Toekomst.
tocht naar de zeehonden bank
De grijze- en gewone zeehonden rustend in de zon. Op de achtergrond het buureiland Vlieland.

Zeilervaring is niet nodig. Geniet van de omgeving en de zon, of in onze ruime salon met sfeervolle bar. Liever in actie? Zeil dan actief mee met onze bemanning!

zeehonden bezoeken terschelling