Zeilen naar de Zeehonden bij Terschelling

Tijdens de 2,5 / 3 uur durende tocht naar de zeehonden ervaart u wat de wind en het water met een schip doen en hoe we met z’n allen vooruit gaan. We varen door vaargeulen en langs platen waar onze grote vrienden ‘de zeehonden’ vaak lekker liggen te zonnebaden en soms voor uw ogen een frisse duik nemen. Spot zowel de grijze en de gewone zeehond.

Wij zorgen voor reddingsvesten voor de jongsten onder ons. Daarnaast kunt u een drankje gebruiken in de salon, aan de bar of op het dek van het schip. Hier kunt genieten van de omgeving en het weidse uitzicht over de Waddenzee en de zeehondenbank van Terschelling. Aan bord van het schip zijn wc’s aanwezig. 

zeiltocht naar de zeehonden
We zeilen vanuit de haven bij West Terschelling over het Wad richting de zeehondenbank.
Een jonge grijze zeehond rustend op de plaat.

Vaar mee met zeilschip de Toekomst naar de Zeehonden.

We vertrekken vanuit de haven te West Terschelling. De opstap locatie is in De Kom aan de Willem Barentszkade, aan de westzijde van de veerboot, richting Groene Strand.

Prijzen tocht naar de zeehonden

Kids t/m 12 jr.  € 15 per persoon
Volwassenen € 29,50 per persoon
 
Zeehonden Terschelling bezoeken tijdens corona 
Ook nu kunt u veilig naar de zeehonden. Wij varen met een maximum van 40 passagiers (ipv 60) zodat afstand houden geen probleem is. Vooraf uw ticket boeken is aanbevolen. Dit kan direct online via het boekingsformulier.
 
zeehonden zeilschip TerSailing
Zeilen en zeehonden kijken vanaf zeilschip De Toekomst.
tocht naar de zeehonden bank
De grijze- en gewone zeehonden rustend in de zon. Op de achtergrond het buureiland Vlieland.

Wij varen (bijna) dagelijks met de boot richting de zeehonden.

*Behalve op maandag kunt u bijna ieder dag mee zeilen naar de zeehonden bij Terschelling. De tocht vindt meestal plaats van 11:00 tot circa 14:00 uur. We vertrekken vanuit De Kom in de haven van West Terschelling. Op de boekingspagina kunt u de tijden en beschikbaarheid bekijken. Kies hiervoor in het formulier “Zeilen naar de zeehonden”.

Zeilervaring is niet nodig. geniet van de omgeving, de zon en de zeehonden. Samen de zeilen hijsen met de met de bemanning kan ook.

zeehonden bezoeken terschelling